Kävelykokokoushaaste työyhteisöille!

Liikkujan viikkoa vietetään ensi viikolla. Viikon aikana ihmisiä kannustetaan kiinnittämään huomiota omiin, arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksiin ympäristöön, yhteiskuntaan ja terveyteen liittyen.

Heitämmekin työyhteisöille kävelykokoushaasteen. Haasteeseen voi osallistua kommentoimalla liikkuvakouvola fb-sivun päivitystä ryhmän kävelykokouskuvalla (max. 5 hlö/ryhmä) su 29.9. mennessä. Osallistuneiden kesken arvotaan InBody-kehonkoostumusmittaus ja joukkoliikenteen kuukauden kausilippu kaikille ryhmän jäsenille. Lue myös alta vinkit kävelykokoukseen.

Kävelykokouksista vaihtelua kokousrutiineihin

Ovatko kokoukset usein puuduttavaa istumista? Pitäisikö työpäivän aikana liikkua vähän enemmän? Haluatko uusia näkökulmia käsiteltäviin asioihin? Kokeile kävelykokousta! Kouvolan kaupunki haastaa kaikki kokouksia järjestävät tahot ulos kokoushuoneista ja kävelemään!

Kävelykokous on hyvä vaihtoehto perinteiselle kokoustamiselle silloin kun haluat kokousrutiineihin vaihtelua, käsiteltäviin asioihin uusia innovatiivisia näkökulmia, lihaksille liikettä ja koko keholle raitista ilmaa. Kävelykokous ei voi olla koskaan perinteisessä mielessä ”turha”, sillä se antaa aina osallistujilleen vähän lisää terveyttä ja edistää hyvinvointia.

Näillä vinkeillä onnistut!

1. Kävelykokous ei ole kokousurheilua

Kävelykokouksessa ei ole tarkoitus rasittua fyysisesti. Mikäli tämä on tavoitteena, anna tapahtumalle kokonaan toinen nimi, vaikkapa kokousreippailu tai kokoushölkkä. Kävelykokouksen päätarkoituksena on itse kokouksen pitäminen ja käveleminen antaa sille uusia sytykkeitä ja lisämaustetta. Pidä kävelykokouksen vaatimat varusteet maltillisina niin, että pikkukengilläkin voi kävellä helppoa reittiä rauhalliseen tahtiin. Kokouksen pituus on ainakin alusssa syytä asettaa korkeintaan tuntiin. Sopiva vauhti alkuun lienee noin kolmen – neljän kilometrin matka tunnissa.

2. Pidä agenda väljempänä

Kävely on ihmiselle luontaista liikkumista ja on syytä varata kävelykokouksissa käsiteltäville asioille kohtuullisen vapaat raamit. Vältä siis kovin detaljeihin menevää ja etukäteen määrättyä agendaa

3. Kirjaa käsitellyt asiat

Asioiden kirjaaminen jää kävelykokouksessa helposti. Kuten normaalissakin kokouksessa puheenjohtaja pitää huolen, että kokouksessa edetään tavoitteellisesti. Tärkeimmät asiat voidaan pysähtyä kirjaamaan muistiin matkan varrella esim. 15-20 minuutin välein, tiettyjen kävelyetapin jälkeen tai kun asia on käsitelty. Toinen vaihtoehto on tehdä kirjaukset kävelykokouksen päätyttyä, varsinkin jos kävelyreitti on lyhyehkö. Jos teet muistiinpanoja käsin, on napakka kirjoitusalusta kätevä. Muistiinpanot voi myös sanella kännykän muistin. Muista myös, että jJoskus tekee hyvää vain keskustella ja kuunnella

4. Kävelykokouksessakin perinteinen valmistelu on tärkeää

Kävelykokouksestakin saat perinteisessä mielessä turhan, jos et tee riittävää valmistelutyötä. Muista siis tiedottaa kokouksesta hyvissä ajoin, kirkastaa kokouksen tavoite kaikille, lähettää osallistujille kokouskutsu ja esityslista, taustoittaa mahdollisesti päätettäväksi tulevat asiat ja pohtia erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.

5. Valitse kävelykokouksen toteutustapa ja tiedota siitä etukäteen osallistujille

Koko kävelykokouksen idea saattaa olla osallistujille ennestään tuntematon, mutta ennen kaikkea kyseisen kävelykokouksen toteutustapa ja reitti on syytä kertoa etukäteen. Tiedota siis aiheesta hyvissä ajoin, että osallistujat osaavat varautua. Välttämättä mitään kummoisia varusteita ei kävelykokoukseen tarvita, kunhan on ainakin kengät, joilla pystyy kyseisen helpon reitin taittamaan. Edellisenä päivänä on myös vielä hyvä muistuttaa, että ”hei, me kävellään”.

6. Kävelykokoukseen voi osallistua myös etänä

Etäosallistuminen voidaan toteuttaa useallakin tavalla. Yksi vaihtoehto on, että ulkopuoliset osallistujat lähtevät myös tahollaan (yksin tai ryhmissä) kävelylle ja kaikki osallistujat ovat esimerkiksi Googlen Hangouts-sovelluksen kautta matkapuhelimella yhteydessä ja kommunikointi tapahtuu kaikkien osalta headsetin avulla. Tämä kokoustamisen tapa sopinee parhaiten tilanteisiin, joissa jokainen osallistuja on eri paikassa.

Toinen vaihtoehto on, että kukin ryhmä tekee samaan aikaan oman kävelykokouksensa ja eri ryhmien tulokset vedetään kokoontumisten jälkeen yhteen. Tunnin kävelykokouksessa voidaan myös olla yhteydessä toisiin ryhmiin esim. 20 tai 30 minuutin välein, samalla kun on kirjattu oman kokouksen tuloksia.

Liiallinen tekniikan käyttö voi kuitenkin viedä kauas kävelykokouksen ideasta. Kannattaa siis miettiä, millainen toteutustapa toimii parhaiten.

7. Kävelykokous ei katso säätä, mutta käytä pelisilmää

Oikeastaan ei ole sellaista säätilaa, joka estäisi kävelykokouksen. On kuitenkin hyvä pitää tässä suhteessa pelisilmää. Mikäli ihmisten varusteet sattuvat nyt olemaan hiukan sellaiset, etteivät kestä juuri päällä olevaa pitkään jatkuvaa rankkasadetta, ei ole häpeä siirtyä sisätiloihin. Voi olla siis hyvä varmuuden vuoksi varata myös perinteinen työtila kokousta varten – tai sitten lykätä kokousta tuonnemmaksi. Kauniilla säällä on ylipäätään helpompi innostua ja innostaa muita uudesta toimintatavasta kuin marraskuisessa räntäsateessa.

Huomioi myös päivän muu ohjelma. Jos työpäivä on hyvin kiireinen, palatkaa toimistolle ajoissa, jotta kaikki ehtivät orientoitua seuraavaan työtehtäväänsä.

8. Luokaa itse omat kävelykokouksen käytäntönne

Mikä sopii yhdelle, ei aina sovi toiselle. Kävelykokouksessa on keskiössä itse kokous ja liikkumisen suhteen on syytä mennä maltilla. Erilaiset ryhmät voivat kuitenkin olla kuntotasoltaan varsin erilaisia. Mikään ei estä vaihtelemasta reittiä, pidentämästä matkaa, ottamasta intervallielementtejä mukaan, kenties jopa liukumista kokousurheilun puolelle. Samoin asioiden kirjaamiseen ja päätöksentekoon liittyvät käytänteet voivat vaihdella. Asiasta on vielä varsin vähän yleisempää kokemusta, joten tässä asiassa voi hyvin lähteä kokeilemaan erilaisia, omalle ryhmälle parhaiten sopivia käytäntöjä.

9. Muista, että kävelykokous ei ole koskaan turha

Paljon kuulee parjausta turhista kokouksista. Ihmisten aika kuluu hukkaan tehottomissa kokoontumisissa, joilla ei ole tarkoitusta tai päämäärää. Hyvä valmistelu ja riittävä osallistaminen varmistavat kokousten onnistumista. Kävelykokouksissa on kuitenkin se hyvä puoli, että vaikka ne olisivatkin perinteisessä mielessä turhia, niin ne antavat kuitenkin osallistujille terveyttä, uusia näkökulmia ja iloista mieltä.

10. Viidellä toistolla pysyvään toimintaan

Kokeile kävely kokousta viisi kertaa viikon välein, ja päätä sitten, tuleeko uudesta tavasta pysyvä.

Kävelykokouksen numerot:

  • Sopiva ryhmäkoko 2-5 henkeä
  • Sopiva aika: n. 1 tunti
  • Sopiva vauhti: 3-4km/h
  • sopiva etappien määrä 3-6

Vinkit poimittu seuraavista lähteistä ja muokattu:

Visma Blog Finland https://www.visma.fi/blog/9-vinkkia-kavelykokous-onnistuu/

Opintokeskus Sivis https://www.ok-sivis.fi/kokouskaytannot/kokoukset/kavelykokous.html

Jyväskylän ammattikorkeakoulu https://www.jamk.fi/fi/Tietoa-JAMKista/Materiaalit/asiakaslehti-22015/kavelykokous/

Talouselämä –lehti  https://www.talouselama.fi/uutiset/painavatko-ongelmat-tyopaikalla-ratko-niita-kavelemalla-kilometreja-ei-lasketa-eika-menna-kovaa/13af5135-e9e0-3f39-93b7-ea23a7a0f346

Julkaistu 13.09.2019 | Kouvola

Virolahti

Salpapolkujuoksu museolta museolle 11.9.2021

Kiitos osallistujille!
Hamina

Kinkku-uinti kampanja.

Joulun lähestyessä käynnistyy kinkku-uinti -kampanja taas.
Virolahti

Syysstartti avaa varttuneemman väen harrastuskauden

Syysstartti-tapahtuma järjestetään ke 29.8. klo 10 - 14 Virolahden Bun...

Unelmienliikuntapäivä.fi-tapahtumakalenteri avattu!

Nyt voi ilmoittaa Unelmien liikuntapäivän tapahtumia karttasivustolle.

Ideoi Unelmien liikuntapäivää 10.5.!

Tänä vuonna Unelmien liikuntapäivä houkuttaa vaikka luontoon!

Unelmat liikkeelle -loppuraportti julkaistu

Osallistaminen, verkostotyö ja rohkeat kokeilut kannattivat

Liikkumisen unelmavuosi 2017 toteutui hienosti

Juhlavuotta oli rakentamassa ainutlaatuinen määrä eri toimijoita ympäri...

20 000 lasten liikkumisen unelmaa kerätty

Lasten liikkumisen unelmat -keräyskampanja onnistui hienosti osa Unelmat...

Unelmat liikkeelle -verkosto tapasi Helsingissä

Valtakunnallisen toimintaverkoston jäsenet tapasivat Helsingissä käymään...
Virolahti

Kaakon kaksikon perheliikuntakampanjan päätös

Voittaja on arvottu!
Virolahti

100 IDEAA KYMENLAAKSO

Hyvinvointikalenteri kaikkien käyttöön!
Mikkeli

Valmentaa kuin nainen Mikkelissä

Yli 30 ohjaajaa ja valmentaa mukana paikallisessa tapaamisessa.
Kouvola

KUMU JT Prinsessafutis jatkuu!

Talviharjoittelu Hyypiä-Areenalla su klo 13:30-14:30 (2008-2011 syntyneet)....
Mikkeli

Ensilumenlatu on auki

Rantakylässä nyt auki 2,1 kilometriä latua.
Virolahti

Luontopolkutapahtuma

Virolahden yläkoulun luontopaja -ryhmä järjestää luontopolkutapahtuman...
Tampere

Pelastakaa Kaukajärvi ry sai vuoden ympäristöpalkinnon

Pelastakaa Kaukajärvi ry on saanut Suomen Sukeltajaliiton 2017 Ympäristöpalkinnon....
Järvenpää

Vanhankylänniemen Luontopolun Avajaiset la 4.11.2017

Liikkumaan luontoon? Mikä rentouttava ajatus... Järvenpään kaupunki tarjoaa...
Kouvola

Yhteistyötä yli kuntarajojen!

Kouvolan ja Kotkan vertaisohjaajien ideapäivää vietettiin perjantaina 29.9...
Mikkeli

Mikkeli City Battle huipentaa urheiluviikon

Euroopan urheiluviikkoa vietetään 23.-30.9.
Kouvola

Perhefutis alkaa la 30.09!

Mitä perhefutis on? Vanhemman ja lapsen yhteinen harrastus. Perhefutikseen...
Tampere

Tampereen pyöräilyteoiksi saatiin lähes 300 toivetta

100 Pyöräilytekoa satavuotiaalle Suomelle - kampanja innoitti tamperelaisia...
Järvenpää

Paavonpolulle rakentui pumptrack-rata talkoovoimin!

Järvenpäässä Paavonpolulla vietettiin MTB-radan ja Pumptrack-radan avajaisia...
Mikkeli

Hovitrail - Kun homma lähti hyvällä tavalla rukkasesta

Liikunnanohjauksen näyttötyö poiki uuden polkujuoksutapahtuman Anttola...
Oulu

Kuvaa vuoden makein ja liikuttavin välkkä -kisa käynnistyi

Kuvaa makein ja liikuttavin välkkä! Videokilpailu 13–19-vuotiaille ...
Mikkeli

100 ideaa -kalenteri kannustaa arjen pieniin tekoihin

Eteläsavolaisten ideat lisäävät hyvinvointia yksi päivä kerrallaan.
Kouvola

Taituruutta terillä

KOOKOO JÄÄTAITUREISSA voi harrastaa taitoluistelua kilpa- tai harrastetasolla....

Lasten unelmia on kerätty kesäleireillä tuhansia

Lasten liikkumisen unelmien keräyskampanja on jatkunut useilla liikunnan...
Mikkeli

Mikkelissä on helppo mennä metsään

Uusi hanke muistuttaa kaupungin lähellä olevista luontokohteista ja neuvoo...
Virolahti

Kymen kuntorastit 2017

Kymen kuntorastit Virolahdella ja Miehikkälässä.

Unelmien liikuntapäivä järjestetään myös 10.5.2018

Kaikenlaisen liikkumisen popup-päivä toteutuu myös ensi vuonna.

Rion pyörä saapui Eurajoelle

Ensimmäiset arvonnassa voitetut Rion Olympialaisissa vierailleet Tunturi-polkupyörät...

Huhtikuun arvonnan voittajat selvillä

Unelmien liikuntapäivän tapahtumansa ilmoittaneiden kesken on arvottu uudet...

Ilmoita tapahtumasi 10.4. mennessä!

Seuraava arvonta kaikkien 10.4. mennessä Unelmien liikuntapäivän tapahtumansa...
Tampere

10 uutta pyhiinvaellureittiä Tampereelle!

Kaipaatko hetken hengähdystä, lepoa ja rauhaa? Tervetuloa ohjatuille p...

Unelmat sukelsivat Suomenlinnassa

Suomen Sukeltajaliitto järjesti yhteistyössä koko perheen tapahtuman hirsiarkku-Paten...

Ilmoita tapahtumasi 10.3. mennessä ja ehdit arvontaan!

Ilmoita Unelmien liikuntapäivän tapahtumasi ja ehdit vielä ensimmäiseen...

Unelmien liikuntapäivä tulee taas 10.5.

Nyt on hyvä aika lähteä suunnittelemaan, mitä itse haluaisi tehdä ja osallistua...
Mikkeli

Angry Birds go Snow Kaihulla

Koko perheen talviseikkailukiertue saapuu Mikkeliin lauantaina 18.helmikuuta....
Tampere

#100haaste alkoi!

#100haaste kannustaa fyysisen aktiivisuuden kasvattamiseen tasalukuun 100...

Kutsuvideo Liikkumisen unelmavuoteen on julkaistu

Video innostaa ja kutsuu mukaan!

Itsenäisyyden juhlavuosi on liikunnan ja urheilun juhlaa

Itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi on myös urheilun ja liikkumisen ilotulitusta...

Nokialla lähti Unelmavuosi liikkeelle hienosti

Koko perheen loppiastapahtuma keräsi jäähallille ja uimahalliin hienosti...

Kalajoella Liikkumisen unelmavuosi on 52 x 52

Vuonna 2017 unelmavuosi toteutetaan hienolla yhteistyöllä.
Asikkala

100 päivää liikettä

Liiku vähintään 100 päivänä vuoden 2017 aikana!
Mikkeli

Tammikuu on koko kaupungin hyvinvointikuukausi

Tule mukaan tekemään Timmiä tammikuuta.

Unelmat liikkeelle -toimintamallia toteutetaan jo isoissa verkostoissa

Maakunnissa kasvava Liikkujan polku -verkosto toteuttaa myös Suomi 100...

Arvontapalkintojen voittajat selvinneet

Rion pyörät ja risteilylahjakortit löytävät omistajansa.

Liikkumisen unelmakuukausi antoi loistavat lähdöt Liikkumisen unelmavuoteen 2017

Uskottava se on, tämä kiinnostaa ja tätä halutaan lisää – yhdessä kokeillen...
Tampere

Apulaispormestarit osallistuvat Liikkujan viikkoon

Unelmien syyskuu jatkuu ja Tampereella vietetään 16. - 22.9. vuosittaista...

Jaa liikuntatapahtumasi unelmatliikkeelle.fi:ssä ja voita Rion Olympialaisten pyörä!

Jaa syyskuun aikana tapahtumasi tai ideasi ja osallistu arvontaan!

Jo yli 3 500 tapahtumaa unelmatliikkeelle.fi-palvelussa

Kaikille avoin julkaisualusta kerää hyvää vauhtia tapahtumia ympäri Su...

Mikkelin Liikkumisen unelmavuosipilotti muutti rakenteita

Liikunta ei ole enää muutaman innostuneen liikuntaseuran tai yksittäisen...

Syyskuussa rakennetaan Liikkumisen unelmavuotta 2017

Unelmat on liikkeellä syyskuussa Liikkumisen unelmakuukautena. Syyskuu...

Voita Rion olympialaisten pyörä!

Jaa ideoitasi tai tapahtumiasi unelmatliikkeelle.fi-verkkopalvelussa syyskuun...
Oulu

OULULAISET LIIKKEELLE!

Järjestä tapahtuma, jolla saadaan aikaa liikettä.
Oulu

HAE TAPAHTUMA-AVUSTUSTA

Järjestäessäsi maksuttoman ja kaikille avoimen tapahtuman, voit hakea tapahtumallesi...

Uudet Unelmatliikkeelle.fi -sivut on avattu

Unelmat liikkeelle -sivusto on yhteisöpalvelu, johon kuka tahansa voi ilmoittaa...